Jeg mener vi skal vælge forslag 1 eller 2 fra ”Ungdomsløber på efterskole”.

Mine vurderingskriterier er:

· Signalværdi – hvilke signaler sender vi til omverdenen når vi løber i klubtøj ?

Orientering skal opnå og fastholde et image som en sport, der lever med naturen, med oplevelser i naturen og respekt for andre brugere af den samme natur. Jeg oplever at nogle sportsgrene bliver omtalt negativt på grund af støj, spor på skovstier og ”farlig adfærd” . Det er sportsgrene som også bruger orange eller neonfarvet tøj. Jeg synes vi skal vælge en neutral dragt eller en dragt med skovens mere afdæmpede farver, for at støtte op om vores image og for at undgå at blive forvekslet med de ”neonfarvede” i skoven

· Sammenhængskraft – tøjet skal støtte op om fællesskabsfølelsen i OKR

Farver er en smagssag – jeg tror dog de fleste vil kunne acceptere et klassisk farvevalg. Kunsten bliver at finde et farvedesign som ingen – eller kun ganske få – er imod

· Varighed – det koster at skifte garderoben ud – farvevalg skal holde minimum 5 år

Farver er mode – de mest hotte farver går også hurtigst af mode, mens de knap så hotte har en lidt længere levetid. Lyse farver har en tendens til at blive lidt fesne når de bleges i solen. Jeg foretrækker bleget blå frem for fesen gul eller orange.