Som bekendt lykkedes det ikke at forsvare vores plads i 1. division. I Asnæs Vesterskov blev vi kun nummer tre af fire deltagende klubber og må rykkke ned.

Søllerød OK vandt matchen – akkurat som sidste år – og bevarer deres status som 1. divisionsklub.

Farum OK blev nummer to og vender tilbage til 1. division for første gang siden 2007. Stort tillykke til dem.

OK Øst Birkerød blev sidst og må tage endnu en tørn i 2. division. Vi får således fornøjelsen af at møde vore (ex-) Spring Cup-venner igen næste år.

Vi stillede selv til start med 70 løbere (mod 72 i 2010 og 79 i 2009 i den tilsvarende dyst). Jeg prøver her at kigge lidt på, hvordan det gik på de forskellige baner.

Bane 1: Vore drenge gjorde det faktisk meget godt i det skrappe selskab. Bemærk at Søren Jessen i sin kun anden start for OK Roskilde blev nr 7 – tæt fulgt af Martin og Kim. Vi tabte meget beskedent til Farum OK og Søllerød OK – og slog OK Øst.

Hvis de der løb på bane 1 i søndags bliver ved med at være aktive for OK Roskilde – så har vi et godt fundament til de kommende sæsoner.

Bane 2A: Her er vore modstandere meget stærkere end os. Vi tabte alle matcher stort. Claus Rasmussen blev bedst som nr 10 – med Anders og 2 x Claus lidt efter.

Fremtiden ser ikke god ud på denne vigtige bane. Hvert år bliver vi alle et år ældre – og der er ingen fornyelse nede fra H35. Nogle drenge i H16 ville pynte.

Bane 2B: Amalie Tripax tyvstartede på sin karriere som D17-20 løber, og med en femteplads tegner det lovende. Vi vandt rent faktisk over Søllerød OK og OK Øst – men tabte dog stort til Farum OK.

Vi har været svagt besat her i mange år – det vil være skønt (for holdet), hvis der kom flere D17-20 og D21 i de kommende år.

Bane 3A: Trods fravær af både Janne og Aksel – så var der flotte placeringer til John (4), Henrik (5) og Asger (6). To sejre og et beskedet nederlag mod Farum OK.

Bane 3A bliver ikke en bane vi kommer til at mangle løbere på de næste mange år …..

Bane 3B: Ikke meget at skrive hjem om – dog at Runa var bedst på sjettepladsen. Sejr over OK Øst samt to nederlag.

En bane hvor vi ikke har samme styrke som konkurrenterne i 1. og 2. division. Mon ikke vi med tiden kan blive lidt bedre.

Bane 4A: Ole Svendsen og Bjarne Pedersen blev hhv tre og fire – og hermed to uafgjorte og sejr over OK Øst.

Her får vi ingen problemer de næste mange år ….

Bane 4B: Dagens største positive overraskelse kom fra Carina Meyer, der sluttede som nr. 2. Inge Jørgensen kom to pladser efter. To sejre plus en uafgjort (Farum OK).

Bane 5: Debutanten Mads Pedersen legede sig til en tredjeplads, men ellers savner vi en håndfuld drenge i klassen H13-14. Sejr over Farum OK (takket være Alexander).

Bane 6: Mette Juda blev en meget flot nummer to i hendes kun anden divisionsmatch. Hun kunne blive rigtig god, hvis hun ville. Tre nederlag. En håndfuld piger i klassen D13-14 tak.

Bane 7A: Fantomløb af Rasmus Krogh Madsen, der blev nummer tre – kun slået af to voksne “taktik-løbere” – heriblandt Kristian Juda Husgard, som vandt banen. To sejre samt lille nederlag mod Søllerød OK.

Bane7B: Vi mangler også D11-12 løbere ….. Vi venter på Karoline. Tre sikre nederlag.

Bane 8: Dagens flotteste præstation stod ni-årige Anders Krogh Madsen for. Han spurtede gennem banen og vandt med fire minutter ned til nr 2.

Fremtiden er dog ikke god her – for vi mangler begyndere til de kommende sæsoner.

Har du kommentarer eller bemærkninger til vor deltagelse i divisionsturneringen, så kom på banen.

Morten Jensen