Hvad gør man, når benene ikke mere kan “finde vej” gennem skovbunden på betryggende vis!
Ja, så må man jo finde en anden sportsgren, men da sport siden 1957 har været o-løb er det svært, men heldigvis findes Præ-O-løb. Jeg husker endnu, at for ca. 3 år siden udtalte jeg, at denne form for orientering ikke var noget for mig.
Men heldigvis deltog jeg i foråret 2013 i et sådant løb ved et Skovkarletræf i Sverige, dette gav mig et andet syn på Præ-O. I august deltog jeg så i et træningsløb på Sletten ved Himmel-bjerget – her blev jeg nr. 2, foran flere der havde løbet på Præ- landsholdet.
Det skal nævnes at der også deltager o-løberer der ikke er handicappede, når løbet arr. udenfor Handicap Forbundet.
Efter træningsløbet erfarede jeg at der var Nordisk Mesterskab og Europa Cup i Præcisions- orientering, ved Silkeborg den 19 – 21 september. Kunne man deltage her ?
Jeg tilmeldte mig – og da startlisten kom havde man sat mig på 1.holdet, kun ud fra resultatet i træningsløbet – uha da – pres på fra start.
Fredag aften var der nat løb. Prøv at udpege en post blandt 3 – 5 stykker i mørke, ja måske var alle forkerte, det var svært, en plads som nr. 35 (træerne vokser ikke ind i himmel).
Lørdag og søndag det så tid for mesterskabet, nu gjaldt det. 76 startende fra de nordiske lande samt England, blandt disse 10 danskere.
Lørdag blev jeg nr. 66, som 7.bedste dansker, med 13 rigtige ud af 22 poster. Løbet blev afviklet i Hårup Sand øst for Silkeborg. Kan sammenlignes med Rørvig Sandflugtsplantage.
Søndag var løbsområdet Silkeborg Sønderskov, Vest. Et ret kuperet område, strækningen man færdes på var en sti anlagt på en nedlagt jernbane – men at udpeger de rigtige poster var ikke helt let, dette var den sværeste at de to baner.
Min taktik måtte laves om, såfremt jeg skulle op i placeringen (Resultatet var det sammenlagte af de to løb). En plads som nr. 49 blev det, 3.bedste dansker, to af de faste på landsholdet gennem en del år, Søren Saxtorp og Jahn Petersen var noget efter.
Det samlede resultat blev at Sverige blev nr. 1, 2, 10, 11 og 14. Norge nr. 3 og 8, Finland nr. 4, 5 og 6. Danmark nr. 9 og 13, medens England blev nr. 12.
Inviduelt blev Sverige nr.1 og 2, Finland nr.3 og Maria Krog Schulz nr. 4, Lars Ole Larsen nr.28, Søren Saxtorph nr. 40 og jeg blev nr. 59 som 6. bedste dansker.
Og som skrevet blev 1.holdet nr 9. og bestod af Maria Krog Schulz, Lars Ole Larsen, Søren Saxtorph, Bjørn og Jahn Petersen.
Tidligere Nationale som Internationale mestre deltog på de forskellige hold
Selvom resultatet måske ikke var helt i top, er det den vej min “løbebane” nu vil gå. Og jeg må sige, at det er ikke let at udpege den rigtige skærm, selvom der måske kun er 10 meter ind til den fra standpladsen.
Måske skulle jeg lave en klubaften og fortælle lidt omkring Præ-orientering, for her kan alle deltage, og jeg vil påstå at det er en del sværere end fod-o-løb.
Håber nu jeg kan få klubben til at melde sig ind i Handicap Forbundet, jeg tror at klubben på længere sigt kan få flere medlemmer fremadrettet.

Undskyld den lange beskrivelse omkring mine oplevelser
Bjørn